SIBERIAN HUSKY OMPLACERING – TÄNK PÅ DET HÄR

post thumb
Siberian Husky Omplacering
Av Göran/ 10 Sep 2021

SIBERIAN HUSKY OMPLACERING – TÄNK PÅ DET HÄR

Har du funderat på att skaffa en siberian husky omplacering? Om du klarar av att tillgodose rasens stora fysiska aktivitetsbehov, flockgemenskap och trivs med rasens övriga egenskaper, så är det en kärvänlig hund som älskar sin familj lika mycket som främlingar. På så sätt är det inte någon lämplig vakthund, trots att många anser att rasen har ett respektingivande utseende.

Om du är ute efter en lättlärd familjehund så är det troligtvis inte en siberian husky som du vill ha. Det är visserligen en hundras som vanligen fungerar bra med barn och andra hundar, men rasen har även sina mer krävande sidor.

SIBERIAN HUSKY SOM RAS

Det här är en ras som är avlad för att jobba självständigt. Det är vanligt att rasen upplevs som svårmotiverad under hundträning. Om inte hunden känner att den vinner någonting på att göra det du vill, kommer den troligtvis inte göra det.

En annan utmärkande egenskap hos rasen är dess starka jaktinstinkt. För det vardagliga livet tillsammans med en siberian husky innebär det att det kan bli problematisk att ha hunden lös. Detsamma gäller om du skall introducera hunden med smådjur såsom kanin och katt.

MOTION FÖR EN SIBERIAN HUSKY OMPLACERING

Dragträning brukar vara det mest effektiva när man vill tillgodose en siberian huskys motionsbehov. Men det finns även andra alternativ för detta ändamål.

Promenera med klövjeväska på hunden Agility på inhägnat område Jogga tillsammans med hunden

FLOCKGEMENSKAP FÖR EN SIBERIAN HUSKY

Om du väljer att skaffa en siberian husky omplacering är det viktigt att du är medveten om dessa utpräglade flockkänsla. Eftersom rasen ofta har ett behov av att vara omgiven av andra hundar eller människor, kan de vara svåra att ensamhetsträna och lämna ensamma.

En siberian husky är en relativt krävande hundras. Om du klarar av att tillgodose dess behov av flockgemenskap och motion så är det en underbar hundras. När detta är tillgodosett så får du uppleva dess höga arbetsmoral, vänliga temperament och tillgivenhet mot dig, din familj och dina vänner.