LITEN FAMILJEHUND - TIPS OM SMÅ HUNDRASER

post thumb
Liten Familjehund
Av Göran/ 17 Nov 2021

LITEN FAMILJEHUND - TIPS OM SMÅ HUNDRASER

Är du och familjen på jakt efter en liten familjehund finns det väldigt många raser att välja bland. Det är perfekt om ni till exempel inte bor på en så stor yta. Det finns faktiskt hundar som trivs i lägenhet och som inte har lika stora behov som en större hund. Dock behöver alla hundar regelbunden motion och ska rastas flera gånger om dagen.

EN MOPS ÄR PERFEKT FÖR FAMILJEN

Mopsen är perfekt som en liten familjehund då den är tillgiven och trivs även bra i lägenhet. Du kan till exempel köpa den som valp och följa valpens utveckling. Det är också spännande för barnen att vara med om detta. De lär sig mycket om ansvar och kärlek och får växa upp tillsammans med er fyrbenta vän. Tänk bara på att mopsen har jobbigt att andas när det är varmt så bra luftkonditionering är ett måste.

Om ni går i tankar om att köpa hund är det mycket ni måste tänka på som familj. Ni måste säkerställa att ni har tiden som en hund kräver. Den ska rastas men också få mycket kärlek och omtanke. Se också till att ni skaffar rätt försäkringar i förväg.

LITEN FAMILJEHUND SOM ÄR LÄTTSKÖTT

Ett annat exempel på en hund som är lättskött är Shih tzu. Den blir inte så stor till storleken och är enkel att ta hand om. Den har inte heller så mycket energi som många andra hundar. En nackdel kan dock vara att den får väldigt mycket päls som ska klippas och borstas. Om detta inte är något problem så är det verkligen en perfekt liten familjehund som sprider mycket glädje till alla.

En hund är ett perfekt sällskap i alla lägen. Den blir en naturlig del av familjen och ska behandlas som en familjemedlem. Även när ni bara vill vara hemma och titta på streaming sites kan hunden vara med och gosa. Ni kommer skapa många minnen tillsammans som barnen och du själv kan bära med er i livet.

VÄLJ EFTER ERA BEHOV

Alla familjer är olika och därför finns det inte en speciell liten familjehund som passar till alla. Därför måste ni först se över era behov och vilken ras som skulle passa er. Läs på om vad olika hundar behöver och bilda er en så bra uppfattning som möjligt innan ni bestämmer er. Sedan kan ni kontakta en uppfödare eller kennel.

Det är ett stort ansvar att ha en hund och hela familjen måste verkligen vara med på noterna innan det blir ett köp. Då kommer hunden bli en självklar del av familjen.